Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Ημέρα Θεάτρου στην ΕκπαίδευσηΠαγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση
Από το 2008 η 27η Νοεμβρίου καθιερώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA) ως Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Με μεγάλη μας χαρά είδαμε να γίνεται παγκόσμια πραγματικότητα ένας εορτασμός για την καθιέρωση του οποίου το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση έκανε πολλές προσπάθειες τα τρία τελευταία χρόνια.
Στην Ελλάδα από το 2005 μέχρι και το 2007 γιορταζόταν η Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση στις 28 Μαρτίου και πολλοί από σας, τους φίλους και τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είχαν ανταποκριθεί με ενθουσιασμό. Ο εορτασμός αυτός αποτελεί έκφραση της ανάγκης όλων μας να αναδείξουμε την πολιτισμική δυναμική της εκπαίδευσης αλλά και την εκπαιδευτική δυναμική της Θεατρικής Τέχνης.
Αυτό που οραματιζόμαστε και προσπαθούμε να υλοποιήσουμε στο χώρο όπου ο καθένας μας εργάζεται με παιδιά, με νέους αλλά και με ενήλικες, μπορούμε να το δηλώσουμε συμβολικά εκείνη την ημέρα και να το μοιραστούμε μέσα από την ιστοσελίδα μας.


The Art 27 of Universal Declaration of Human Rights
"Everyone has the right freely to participate in the cultural life of the community, to enjoy the arts and to share in scientific advancement and its benefits."






Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Ημερίδες & σεμινάρια
20 Νοέμβρη - 1 Δεκέμβρη
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Ρόδος



Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, υπό την αιγίδα του IDEA, γιορτάζει όπως κάθε χρόνο πλέον, την Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Δείτε παρακάτω τις δράσεις που οργανώνονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να στέλνετε σύντομα μηνύματα σχετικά με τις δράσεις που κάνατε για την ημέρα αυτή με την τάξη ή την ομάδα σας. Στείλτε τα μηνύματά σας στο info@theatroedu.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε



Ο εορτασμός και οι δράσεις που οργανώνονται για την ημέρα αυτή, συμπυκνώνουν πλέον τις παλιότερες ημερίδες του Δικτύου: "Θέατρο στην Εκπαίδευση - Μπροστά στις Νέες προκλήσεις" που γίνονταν πάντα το φθινόπωρο, καθώς και τον παλαιότερο εορτασμό της εθνικής ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (28 Μαρτίου).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2008
27 Νοεμβρίου 2008


(σκίτσο της Ελβίνας Πασχάλη
για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2008)

«Ένας άλλος αέρας πνέει…και εμπνέει…»

Δείτε το ιστολόγιο (blog) της Ημέρας Θεάτρου
και της Ημερίδας στην Αθήνα, γραψτε τα σχόλιά σας...εδώ!

Δείτε συνολικό απολογισμό από την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2008 στην Ελλάδα ..εδώ!
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΑΡΘΡΟ 27
"Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει ελεύθερα στην πνευματική ζωή της κοινότητας, να χαίρεται τις καλές τέχνες και να μετέχει στην επιστημονική πρόοδο και στα αγαθά της."


Το μήνυμα του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
"..Με ιδιαίτερη χαρά γιορτάζουμε για πρώτη φορά φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο την Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στις 27 Νοεμβρίου. Μετά από προσπάθειες πολλών ετών, στις οποίες πρωτοστάτησε σε εθνικό και διεθνές επίπεδο το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και στις οποίες συνέβαλαν ενεργά ο Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (International Drama/Theatre & Education Association-IDEA), αλλά και πολλοί φίλοι και συνεργάτες μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθιερώνεται πλέον ο εορτασμός της ημέρας αυτής που μόνο τυπικά επετειακό χαρακτήρα δεν μπορεί να έχει....."
Διαβάστε όλο το μήνυμα ...εδώ!

Εκδηλώσεις των Γραφείων του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση:

Αθήνα: Ημερίδα στις 29 Νοεμβρίου 2008, στο Θέατρο Τέχνης στη Πλάκα. Περισσότερα εδώ!
Θεσσαλονίκη: Ημερίδα στις 30 Νοεμβρίου 2008. Περισσότερα ..εδώ!

Χίος: Εκδηλώσεις στις 27 Νοεμβρίου 2008. Περισσότερα ...εδώ!
Ηράκλειο: Παρουσίαση-Ημερίδα στις 22 Νοεμβρίου 2008. Περισσότερα ..εδώ!
Ρόδος: Ημερίδα & Εργαστήρια στις 29 Νοεμβρίου 2008. Περισσότερα ..εδώ!


Η ευχή της Ξένιας ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ για τη Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση
"Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου στην Εκπαίδευση θα ήθελα να κάνω μια ευχή. Από δω και μπρος, όλοι μαζί, Θεατρίνοι που ανεβάζουμε παραστάσεις για παιδιά, Εκπαιδευτικοί κάθε κατηγορίας, αλλά και Δάσκαλοι Δράματος να συνεργαζόμαστε πιο ουσιαστικά. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αξιοποιούμε ο ένας τη δουλειά του άλλου, διατηρώντας ανοιχτούς δρόμους από την παράσταση στο σχολείο, απ’ το σχολείο στο εργαστήρι και απ’ όλους μας προς τα παιδιά."
Ξένια Καλογεροπούλου Οκτώβριος 2008

Το μήνυμα του Dan BARON-COHEN προέδρου του IDEA για τη Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση
"..... Καθιερώνουμε σήμερα τη δική μας ημέρα για να γιορτάζουμε τη γνώση και τις δεξιότητες εκείνες που συνιστούν την πολύμορφη και ξεχωριστή συμβολή του Θεάτρου στην Εκπαίδευση στην προσπάθεια για ανθρωπιστική παιδεία, διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειρήνη για όλο τον κόσμο, και ειδικότερα για τους νέους, τα παιδιά και τις περιθωριοποιημένες κοινότητες που απειλούνται από τη βία. Ας πανηγυρίσουμε λοιπόν για τη μεταμόρφωση που συντελείται αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο!....
Διαβάστε όλο το μήνυμα του Dan Baron-Cohen..εδώ!

Διαβάστε περισσότερα...

ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2007













Διαβάστε τα μηνύματα


ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2006









Διαβάστε τα μηνύματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου