Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΓΡΑΦΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ Ε.ΚΕ.ΒΙ (ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Η ΕΛΕΝΑ ΑΡΤΖΑΝΙΔΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ
Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκαν τη συγγραφέα κ. Έλενα Αρτζανίδου τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος» την Πέμπτη 17-3-2010 και την Παρασκευή 18-3-2010 αντίστοιχα, στα πλαίσια των Πολιτιστικών Προγραμμάτων των σχολείων με τίτλο: «Φιλαναγνωσία»
Το Ε.ΚΕ.ΒΙ. (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου), στηρίζει τις/τους συγγραφείς και εικονογράφους παιδικών βιβλίων και προωθεί τη φιλαναγνωσία, αφού ανταποκρίνεται θετικά στις προσκλήσεις των Δημοτικών σχολείων μας.
Ύστερα από πρόσκληση, μέσω του Ε.ΚΕ.ΒΙ., της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων Α/θμιας Εκπ/σης Αποστολίδου Ελισάβετ, η Έλενα Αρτζανίδου επισκέφτηκε τα τρία σχολεία, απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητριών/τών, γνώρισε και έπαιξε με τα μικρότερα παιδιά, δέχτηκε τις, αφιερωμένες σ’ αυτήν, εργασίες τους, απόλαυσε τις δραματοποιήσεις των βιβλίων της και τέλος μάγεψε με το χαρισματικό της λόγο.
Ιδιαίτερη στιγμή ήταν και η συνάντηση που είχε η κ. Αρτζανίδου με τα παιδιά της Δ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 17-3-2010, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ερμούπολης. Και τα παιδιά αλλά και η ίδια απόλαυσαν τη συζήτηση, η οποία εκτός από αυθορμητισμό είχε μια σοβαρότητα και ένα επίπεδο.
Ελπίζουμε πως τέτοιες συναντήσεις φέρνουν τα παιδιά μας πιο κοντά στο βιβλίο, κάτι που αναπτύσσει το πνεύμα, τη φαντασία, το λόγο, την κρίση αλλά και την προσωπικότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου